Duga Studio - office design in Saint-Petersburg

Follow on

back Back

O1
DUGA STUDIO

  • Square

    35.0 sq.m

  • Design team:

    Dmitry Dubrovsky, Sergey Ugarov, Dmitry Kashemirov

  • Client:

    Duga Studio

  • Location:

    Karpovka River Emb. 5, b.22, office 206, Saint-Petersburg, Russia

  • Type:

    Offices

  • Design:

    2019

  • Construction:

    2019

  • Photo:

    Daniil Zherdev

  • Style:

    Kseniia Valdman

Full info Hide info
интерьер офиса компании Duga Studio в ЛенПолиграфМаш
  • Square

    35.0 sq.m

  • Design team:

    Dmitry Dubrovsky, Sergey Ugarov, Dmitry Kashemirov

  • Client:

    Duga Studio

  • Location:

    Karpovka River Emb. 5, b.22, office 206, Saint-Petersburg, Russia

  • Type:

    Offices

  • Design:

    2019

  • Construction:

    2019

  • Photo:

    Daniil Zherdev

  • Style:

    Kseniia Valdman

Full info Hide info

Facility

We designed this office studio for ourselves. It is located in one of the blocks of the LenPoligrafMash Tech Park in St. Petersburg. It is a place with a history: a former plant at the
Petrogradskaya Side was moved to the Primorksy district, and at the vacant premises, a cluster was established where technological and creative subjects are found side by side, complementing each other.

We’ve set up a studio in Block 22, which also houses the Fashion Space bringing together fashion designers, and IT companies like Bolshoy Musey (BM.digital) of Yandex Publisher.

Planning solutions

The square in plan space was divided in two halves with a suspended mobile drapery. Thus, we created two functional zones that can be either separated or united: a zone for meeting visitors and guests (the meeting room), and a working space.

We also managed to find little space for our leisure: at the window, we put a comfortable armchair and a metal rack with design and architecture books, as well as a record player with a humble collection of vinyl discs.

Finishing solutions

The interior features a restrained style typical for Scandinavian countries. We tried to make it homely comfortable through the use of a soothing palette and a focus on natural materials, making this place supportive of thoughtful work instead of distraction.

We concealed power and low-voltage networks in grey polypropylene tubes, and painted existing ventilation ducts and heaters black. Thus, a certain graphic pattern was arranged in the office. In the meeting zone, this graphics was supported with black and white photos, as well as printed graphic images we brought along from our journeys. In the working zone, the preset rhythm was supported by shelves displaying our findings from jumble sales and radiating pleasant memories. Thanks to these pieces and photos, the interior became more lived-in and
unique.