MARTIN TRAVEL - Office interior in Saint-Petersburg - Duga Studio

Follow on

back Back

O2
MARTIN TRAVEL

  • Square

    55.8 sq.m

  • Design team:

    Dmitry Dubrovsky

  • Client:

    Martin Travel LLC

  • Location:

    Bolshaya Zelenina 24, Saint-Petersburg, Russia

  • Type:

    Offices

  • Design:

    2019

  • Construction:

    2019-2020

  • 3D-visual:

    Vyacheslav Korchagin

Full info Hide info
дизайн интерьера офиса СПб
  • Square

    55.8 sq.m

  • Design team:

    Dmitry Dubrovsky

  • Client:

    Martin Travel LLC

  • Location:

    Bolshaya Zelenina 24, Saint-Petersburg, Russia

  • Type:

    Offices

  • Design:

    2019

  • Construction:

    2019-2020

  • 3D-visual:

    Vyacheslav Korchagin

Full info Hide info

Facility

We designed this office for a travel company that focuses on planning business and corporate trips across the globe. The premises of the customer’s choice are located in the multifunctional Grani complex at Bolshaya Zelenina Street.

It comprises two historical restored and reconstructed buildings built between the 19th and the 20th century, and a new modern complex, where the interior-to-be is located.

Planning solutions

A simple and open layout was a perfect option to let much air and light into the office. The premises were finely zoned with incomplete office partitions and perforated metal panels.
Three office tables were installed island-type in the work zone for managers along with some chairs for visitors and a multifunctional storage rack for all the necessary equipment, and a water dispensing unit.

The zone for senior officers was the only separate room enclosed with a glass partition, adjoining the storage rack, which provided additional sound insulation.
The section at the office entrance was intended for recreation and presentations.

Finishing solutions

We tried to use in our projects materials that had already been there, using their decorative opportunities. For instance, we left untouched the surface of a concrete façade wall – we only
covered it with dedusting varnish. Claydite concrete blocks forming the partition were painted black and complemented with background lighting. Further, we left a piece of concrete ceiling as is and stretched wires across it uncovered.

The resulting interior is monochromic and really minimalistic.
The subdued pearly grey palette is complimented with spot lights and bra on graphic black powder coated bases, metal tables and trolleys, as well as black and white Bauhaus-style posters.

Such a choice of colors helped to highlight shapes and rhythms, textures and details that we considered essential. For the interior not to look too cold, we enhanced it with some natural oak surfaces: bent chair backs, cabinet furniture, window casing.